Van moeten naar mogen


four brown wooden boat near dock
Van moeten naar mogen, van taken naar mogelijkheden of kansen. Van wachten naar zijn, van denken naar voelen. 
Op een dag zal ik dichtbij of in de natuur wonen, nu geniet ik van mijn tuin en al het groen in de omgeving wat ik tegenkom en op zoek. 

Als je geniet van alles wat je doet, is alles goed. Waarom altijd die haast naar de bestemming en het verlangen naar meer? Het is heerlijk in de bus of trein onderweg te zijn. Wachten is rust en om je heen kunnen kijken, of juist even binnen in kunnen voelen. 

Ik mag zoveel.

Ik mag 2 dagen in de week voor kinderen zorgen. Met ze lachen, spelen, knuffelen, buiten zijn, knuffelen en liefde met ze delen. Daarmee mag ik mijzelf dan ook nog eens van een inkomen voorzien. 

Twee vaste huishoudens schoonmaken, van lieve mensen. Ik ben er in beweging en mijn hersenen mogen even dwalen en ontspannen. 

Ik mag vluchtelingen helpen twee uurtjes in de week. Zo kan ik iets doen voor een ander. Vaak een kleine moeite en ik leer mensen kennen. 

Ik mag een uurtje per week taalcoach zijn. Het is niet een taak op mijn to-do list die ik moet ik afvinken. Het is dankbaar dat ik op zo'n laagdrempelige manier in contact kan zijn met een niet-Nederlandse cultuur en de kans heb om nieuwe perspectieven te blijven zien. 

Ik mag studeren, zoveel leren en mijn dromen volgen. 

Ik mag zijn, genieten, schrijven, creëren, fantaseren, connecties voelen en onderhouden, reizen, bewegen, kiezen wat ik wil eten, koken, eten, lachen, video's kijken, muziek luisteren, lezen, inspireren en geïnspireerd worden, oefenen, delen en mezelf uiten.

Op dit moment nu alles even anders is, mag ik vooral heel veel van mijn tijd genieten. Studeren, videogesprekken voeren, nog meer studeren. Ik geniet er zo van.

Alleen een ander perspectief.


Veel liefs,

Silke

Reacties

 1. Zo mooi, als moeten mogen wordt. Dat is iets waar ik al heel veel over na heb gedacht en ik blijf me erover verwonderen wat dat voor proces is. Jij geeft er prachtig woorden aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi om te lezen dat je het als mogen ziet en niet als 'moeten'. Dat vind ik zelf met sommige dingen nog best lastig, die voelen dan toch als een verplichting.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snap ik heel goed! Ik denk dat het iets is wat we onszelf kunnen aanleren. Juist op momenten wanneer het voor mij als moeten voelt of als iets waar ik even niet zo'n zin in heb, herinner ik mezelf eraan dat ik het MAG doen en hoe mooi dat is :)

   Verwijderen
 3. Heel mooi! Ik kan me vaak verliezen in het 'als-dan-verhaal' waardoor ik niet tevreden kan zijn met het mooie van nu wat eigenlijk wel jammer is hé. ;-) Inspirerende tekst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Oh ja dat wel bekende 'als... Dan zal ik echt gelukkig zijn of zo' als je dat bedoelt. Die gedachte is me niet onbekend haha. Eigenlijk ook een interessant thema om eens over te schrijven :-) Dank voor je reactie!

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je er bent!